Duurzaam Hondenvoer,

insecten als voedingsbron.

OVER TEDS Duurzaam hondenvoer

Bij Teds zijn we toegewijd aan het creëren van een duurzame toekomst voor onze viervoetige vrienden en de planeet. Het is inmiddels algemeen bekend dat de petfood-industrie een aanzienlijke impact heeft op ons milieu. Met tot wel 20% van de landbouwdieren en vissen ter wereld die worden gebruikt voor huisdiervoedingsproducten, is de petfood-industrie verantwoordelijk voor ongeveer 5% van de uitgestoten broeikasgassen en daarmee een grote bijdrager aan klimaatverandering.

Wij vinden dat het onze verantwoordelijkheid is om daar iets aan te doen. Daarom hebben we ons ten doel gesteld om een nieuwe standaard voor huisdierenvoeding te creëren, een die gebouwd is op eerlijkheid, oprechtheid en duurzaamheid.

Duurzaam hondenvoer MET INSECTEN

Wij geloven dat de sleutel tot het creëren van een duurzame toekomst voor onze huisdieren ligt in het gebruik van voedzame en milieuvriendelijke ingrediënten. Daarom hebben we gekozen voor Nederlandse insecten als alternatief voor traditionele vleesbronnen. Deze insecten hebben veel minder middelen nodig om te produceren, stoten tot wel 95% minder CO2 uit en zijn een volledige eiwitbron voor huisdieren.

Om een alternatief te bieden voor het huidige vis-eiwit hebben we specifiek gekozen voor Antarctische krill, aangezien deze soort zich op de bodem van de mariene voedselketen bevindt en leeft in pure, koude wateren, waardoor ze laag zijn in verontreinigingen. De krillvisserij is beperkt tot <0,35% van hun biomassa, waardoor ze een van de meest duurzame mariene eiwitbronnen zijn.

We zijn ook toegewijd aan transparantie in onze inkoop en zorgen ervoor dat onze ingrediënten duurzaam worden geoogst en bij voorkeur lokaal worden geteeld. Onze Nederlandse insecten worden gevoed met schone restjes fruitpulp en aardappelschillen van nabijgelegen fabrieken, wat afval vermindert en een circulaire economie bevordert. Onze krill is 100% traceerbaar, MSC-gecertificeerd en milieuvriendelijk geoogst, wat betekent dat we maatregelen nemen om ervoor te zorgen dat onze oogstpraktijken minimale impact hebben op het milieu.

Duurzaam hondenvoer

DuurzaME VERPAKKING

Tot slot begrijpen we dat duurzame verpakkingen cruciaal zijn voor onze missie. Daarom gebruiken we mono-plastic verpakkingen met recycle-code 4, vergelijkbaar met plastic draagtassen, die voor 100% kunnen worden gerecycled. Dit zorgt ervoor dat onze verpakkingen een minimale impact hebben op het milieu en hergebruikt kunnen worden voor toekomstige generaties.

Wij geloven dat door deze stappen te nemen, we een betere toekomst kunnen creëren voor onze huisdieren en de planeet. We willen niet alleen praten over duurzaamheid – we willen het goede voorbeeld geven. Onze hoop is dat anderen in onze voetsporen zullen treden en samen kunnen we een wereld creëren waarin huisdieren kunnen gedijen terwijl we de kostbare hulpbronnen van onze planeet behouden. Bij Teds zijn we toegewijd om goed te doen, eerlijk te zijn en de weg te wijzen naar een duurzamere toekomst.

Duurzaam hondenvoer

Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp in de huidige maatschappij, en dit geldt ook voor hondenvoer. Hondenvoer op basis van insecten is een duurzame optie, omdat het minder grondstoffen vereist en minder CO2 uitstoot dan traditioneel hondenvoer. In dit artikel zullen we de voordelen van insecten hondenvoer bespreken, en waarom het een goede keuze is voor honden en het milieu.

Eerst en vooral, laten we kijken naar de voordelen van insecten hondenvoer. Insecten zijn een efficiënte voedingsbron voor honden, omdat ze een hoog gehalte aan eiwitten, vetten, mineralen en vitaminen bevatten. Bovendien, omdat insecten kleiner zijn dan vee, vereisen ze minder land, water en voer. Dit betekent dat insecten hondenvoer minder grondstoffen verbruikt dan traditioneel hondenvoer.

Daarnaast, de productie van insecten hondenvoer leidt tot minder CO2-uitstoot dan de productie van traditioneel hondenvoer. Dit komt omdat insecten een lagere voederconversie hebben, wat betekent dat ze minder voer nodig hebben om hetzelfde gewicht aan eiwit te produceren. Bovendien produceren insecten minder methaan, een krachtige broeikasgas, in vergelijking met vee.

Voordelen van Insecten Hondenvoer

  1. Hoog eiwitgehalte
  2. Laag land, water en voer verbruik
  3. Laag CO2-uitstoot
  4. Sterke voederconversie
  5. Lagere methaanproductie

Het is belangrijk om te benadrukken dat insecten hondenvoer veilig is voor honden te eten. Veel soorten insecten, zoals meelwormen en krekels, worden al gebruikt in hondenvoer en zijn geaccepteerd door de Voedsel- en Warenautoriteit (FDA). Bovendien worden de insecten die in hondenvoer worden gebruikt, speciaal gekweekt en gevoed om ervoor te zorgen dat ze geschikt zijn voor hondenvoer.

Een merk dat duurzaam hondenvoer op basis van insecten aanbiedt is Teds. Teds biedt een assortiment van hondenvoer gemaakt van meelwormen, krekels en andere insecten. Dit hondenvoer is rijk aan eiwitten, vetten, mineralen en vitaminen, en is speciaal ontworpen om de gezondheid van honden te ondersteunen. De productie van Teds hondenvoer is efficiënt en duurzaam, met minimale milieueffecten.

Een ander voordeel van Teds hondenvoer is dat het gemakkelijk te digesteren is voor honden. Dit komt omdat insecten een natuurlijke voedingsbron zijn voor honden, en hun spijsvertering is aangepast om dit type voedsel te verwerken. Dit kan helpen om problemen met de spijsvertering te verminderen, zoals diarree of verstopping.

Het is ook belangrijk om te onthouden dat insecten hondenvoer niet de enige optie is voor een duurzame hondenvoeding. Er zijn ook andere duurzame opties zoals plantaardig hondenvoer en hondenvoer gemaakt van restproducten van landbouwproducten. Echter, insecten hondenvoer biedt unieke voordelen in termen van efficiëntie en milieueffecten.

In samenvatting, insecten hondenvoer is een duurzame optie voor hondenvoeding omdat het efficiënter is in termen van grondstoffen en CO2-uitstoot dan traditioneel hondenvoer. Bovendien, insecten zijn een rijke voedingsbron voor honden met hoge niveaus van eiwitten, vetten, mineralen en vitaminen. Merken zoals Teds bieden een veilige en gezonde optie voor hondenvoeding op basis van insecten. Overweeg om te proberen Teds hondenvoer voor een gezonde en duurzame keuze voor uw hond.

De laatste Teds blogs

Krill hondenvoer

Krill hondenvoer

Krill hondenvoer dat is wat hij wil… 🦐 🐶 #hondenvoernerds! Krill hondenvoer van Teds is een duurzame en gezonde keuze voor honden. Het voer is verrijkt met krill, een kleine garnaalachtige schaaldier dat een rijke en duurzame bron is van omega-3,...

Lees meer
Duurzaam bezorgen met PostNL en Teds

Duurzaam bezorgen met PostNL en Teds

Impact maken doe je samen Wij van Teds zijn altijd op zoek naar manieren om onze impact op het milieu te verminderen. Daarom zijn we trots op onze samenwerking met PostNL, die ons helpt om onze verzendingen duurzamer te maken. Samen streven we naar een co2-neutrale...

Lees meer