Duurzaam Hondenvoer,

insecten als voedingsbron.

OVER TEDS Duurzaam hondenvoer

Bij Teds zijn we toegewijd aan het creëren van een duurzame toekomst voor onze viervoetige vrienden en de planeet. Het is inmiddels algemeen bekend dat de petfood-industrie een aanzienlijke impact heeft op ons milieu. Met tot wel 20% van de landbouwdieren en vissen ter wereld die worden gebruikt voor huisdiervoedingsproducten, is de petfood-industrie verantwoordelijk voor ongeveer 5% van de uitgestoten broeikasgassen en daarmee een grote bijdrager aan klimaatverandering.

Wij vinden dat het onze verantwoordelijkheid is om daar iets aan te doen. Daarom hebben we ons ten doel gesteld om een nieuwe standaard voor huisdierenvoeding te creëren, een die gebouwd is op eerlijkheid, oprechtheid en duurzaamheid.

Duurzaam hondenvoer MET INSECTEN

Wij geloven dat de sleutel tot het creëren van een duurzame toekomst voor onze huisdieren ligt in het gebruik van voedzame en milieuvriendelijke ingrediënten. Daarom hebben we gekozen voor Nederlandse insecten als alternatief voor traditionele vleesbronnen. Deze insecten hebben veel minder middelen nodig om te produceren, stoten tot wel 95% minder CO2 uit en zijn een volledige eiwitbron voor huisdieren.

Duurzaam hondenvoer

DuurzaME VERPAKKING

Tot slot begrijpen we dat duurzame verpakkingen cruciaal zijn voor onze missie. Daarom gebruiken we mono-plastic verpakkingen met recycle-code 4, vergelijkbaar met plastic draagtassen, die voor 100% kunnen worden gerecycled. Dit zorgt ervoor dat onze verpakkingen een minimale impact hebben op het milieu en hergebruikt kunnen worden voor toekomstige generaties.

Wij geloven dat door deze stappen te nemen, we een betere toekomst kunnen creëren voor onze huisdieren en de planeet. We willen niet alleen praten over duurzaamheid – we willen het goede voorbeeld geven. Onze hoop is dat anderen in onze voetsporen zullen treden en samen kunnen we een wereld creëren waarin huisdieren kunnen gedijen terwijl we de kostbare hulpbronnen van onze planeet behouden. Bij Teds zijn we toegewijd om goed te doen, eerlijk te zijn en de weg te wijzen naar een duurzamere toekomst.

CO2-neutraal

Teds is vastbesloten om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen klimaatverandering en de bescherming van onze planeet. Om dit te realiseren, hebben we een stappenplan ontwikkeld dat ons in staat stelt om CO2-neutraal te worden en onze uitstoot te compenseren.

Allereerst zit het verminderen van onze CO2-uitstoot in de kern van ons bedrijf. We zijn voortdurend bezig met het verbeteren van onze processen en het verminderen van onze CO2-uitstoot, zodat we zo min mogelijk bijdragen aan de klimaatverandering. We hebben dan ook een intern programma opgezet waarbij we regelmatig onze prestaties monitoren en waar nodig bijsturen.

Daarnaast compenseren we onze CO2-uitstoot door bomen te planten. We werken samen met Trees for All, een organisatie die zich inzet voor het planten van bomen en het beschermen van bossen wereldwijd. Door bomen te planten, wordt CO2 uit de atmosfeer gehaald en wordt tegelijkertijd de biodiversiteit bevorderd. We planten meer bomen dan nodig is om onze CO2-uitstoot te compenseren, zodat we er zeker van zijn dat we een positieve bijdrage leveren aan de bescherming van onze planeet.

Het borgen van onze CO2-positieve werkwijze is een continu proces en we blijven ons inzetten om onze processen verder te verduurzamen. We werken samen met partners en leveranciers die dezelfde visie delen en zich ook inzetten voor duurzaamheid. Zo zorgen we ervoor dat onze hele keten zo duurzaam mogelijk is.

Als bedrijf is het onze verantwoordelijkheid om bij te dragen aan een betere wereld. Bij Teds zijn we vastbesloten om CO2-neutraal te worden en ons steentje bij te dragen aan de strijd tegen klimaatverandering. Door middel van ons stappenplan en samenwerking met Trees for All en onze partners, zorgen we ervoor dat we op een duurzame manier werken en bijdragen aan een betere toekomst voor onze planeet.

De impact van onze bomen

Trees for All steunt verschillende bosprojecten over de hele wereld. Deze projecten hebben brede impact. Ze dragen bij aan een beter klimaat, doordat bomen CO2 opslaan. Ze zorgen voor meer biodiversiteit, omdat talloze planten en dieren afhankelijk zijn van bossen. En ze dragen bij aan gezonde leefomstandigheden, want dankzij bomen is er zuurstof, schone lucht, water en voedsel.

De laatste Teds blogs

drie nieuwe smaken natvoer

drie nieuwe smaken natvoer

Binnen kort verkrijgbaar! Onze gloednieuwe lijn natvoeren! We zijn blij om drie nieuwe en unieke varianten aan te kondigen, die allemaal zijn ontwikkeld op basis van uitgebreid klantonderzoek, nutritionele studies en de groeiende marktvraag. Bij Teds staat...

Lees meer
Krill hondenvoer

Krill hondenvoer

Krill hondenvoer dat is wat hij wil… 🦐 🐶 #hondenvoernerds! Krill hondenvoer van Teds is een duurzame en gezonde keuze voor honden. Het voer is verrijkt met krill, een kleine garnaalachtige schaaldier dat een rijke en duurzame bron is van omega-3,...

Lees meer
Duurzaam bezorgen met PostNL en Teds

Duurzaam bezorgen met PostNL en Teds

Impact maken doe je samen Wij van Teds zijn altijd op zoek naar manieren om onze impact op het milieu te verminderen. Daarom zijn we trots op onze samenwerking met PostNL, die ons helpt om onze verzendingen duurzamer te maken. Samen streven we naar een co2-neutrale...

Lees meer