Veelgestelde vragen

Over Teds

Onze missie is om duurzame verandering voor elk baasje makkelijk te maken. Dit doen middels onze ‘insect-based dog food’. Naast het feit dat Teds hondenvoer op basis van insecten supergezond is voor je hond, van nature hypoallergeen is, is onze brok ook nog eens super duurzaam omdat de kweek van insecten een minimale CO2 uitstoot genereerd.

Onze oprichters zijn al jaren samen aan het ondernemen binnen de duurzame voeding voor mensen. Ze zagen veel overeenkomsten in de uitdaging binnen menselijke voeding als bij dierenvoeding. Op het gebied van gezondheid, maar voornamelijk op duurzaamheidsvlak. Waar er in de voeding voor mensen veel initiatieven op dit gebied zijn, zagen ze in de dierenvoeding sector nog weinig gebeuren. Om die reden hebben ze de koe bij de horens gevat en zijn ze Teds gestart om te laten zien dat het anders kan. En moet.

Insecten zijn in onze ogen ondergewaardeerd. Ze zitten boordevol nutriënten voor jouw hond, zijn van nature hypoallergeen en honden vinden de vlezige smaak ook nog eens enorm lekker. Daarnaast zijn insecten super duurzaam te kweken. Er is geen plant of dier wat beter scoort op al deze facetten, dus voor ons was de keuze snel gemaakt.

Jouw hond & Teds

Ineens wisselen van de voeding van je hond wordt afgeraden. Het beste is om over een periode van een aantal dagen meer Teds en minder van het huidige voer toe te voegen.

95% van de honden uit ons testpanel koos voor Teds. Dit was het resultaat van een test die over meerdere dagen is uitgevoerd met een tiental honden. Het zal ons dan ook verbazen als jouw hond het dus niet lekker zal vinden!

Teds hondenvoeding is een All-Breed hondenbrok doe is samengesteld met ervaren ontwikkelaars en nutritionisten. Dat wil zeggen dat de brok geschik is voor alle type honden en rassen. Bij de samenstelling hebben we gekeken naar een perfecte balans in nutriënten in lijn met de FEDIAF richtlijnen voor een gebalanceerde voeding. Op iedere zak is ook een voedingstabel aanwezig die je makkelijk inzicht geeft in hoeveel gram Teds brokken jij je hond per dag moet geven.

Het aantal calorieën die je hond elke dag nodig heeft, hangt af van een paar dingen. De voornaamste zijn gewicht en leeftijd.

Teds bewaar je bij voorkeur in de zak waarin je het koopt. Deze is namelijk ontwikkeld om het voer lang smakelijk en voedzaam te houden.

Op iedere zak staat een houdbaarheidsdatum. Na openen is Teds nog 3 maanden houdbaar.

Duurzaamheid

Voor de productie van insecteneiwit is significant minder energie, water en oppervlakte nodig dan voor de vlees- en visproductie. Dit maakt de productie van insecteneiwit een stuk zuiniger en duurzamer. Daarbij worden onze insecten gevoerd met reststromen vanuit de voedingsmiddelenindustrie, wat anders in de prullenbak zou belanden. Dit maakt het productieproces van ons insecteneiwit circulair. Wij geloven dan ook dat wij hierdoor een proteïnebron hebben gevonden met een minimale voetafdruk.

Groot. De productie van insecten gaat dusdanig efficiënt dat er in vergelijking met kippenvlees wel 85% minder CO2 wordt uitgestoten, 95% minder water wordt gebruikt en 85% minder land nodig is voor 1KG eiwitten. En dan te bedenken dat koeien nog minder duurzaam zijn.

Insecten behoren tot het dierenrijk, wat onze producten niet vegetarisch of veganistisch maakt.

Onze insecten worden enorm goed verzorgd. Ze leven onder de meest gunstige en natuurlijke omstandigheden. De Black Soldier Vlieg larven leven vrij van enig ongemak en kunnen in alle rust hun natuurlijke gedrag vertonen. Onze speciaal ontwikkelde, zelf geproduceerde leefruimtes bevatten een modern voedingssyteem waardoor ze altijd voldoende eten tot hun beschikking hebben. De natuur wordt nagebootst door een zo realistisch mogelijk tropische temperatuur, licht en luchtvochtigheid. Door deze perfecte leefomstandigheden produceren de vliegen veel eitjes van hoge kwaliteit. Deze eitjes komen uit na gemiddeld vier dagen, waarna de larven met biologisch groenteafval worden gevoed. Het grootste gedeelte van de larven wordt vervolgens geoogst, waarbij een klein gedeelte van de larven verder kan groeien om uiteindelijk als vlieg weer eitjes te produceren.

Teds gebruik de Black Soldier Fly (BSF) in zijn producten, specifiek de larven van deze vlieg. De BSF is een super efficiënt insect bij het omzetten van reststromen naar voedingsrijke proteïnes en vetten. Daarnaast groeien de larven in twee weken tijd tot maximale grootte en zitten dan boordevol goede voedingsstoffen. Deze hebben een echte vlezige smaak waar jouw hond al van begint te watertanden!

De larven worden bij het oogsten ondergedompeld in ijskoud water. Omdat zij koudbloedig zijn, verlaagt het koude water snel hun temperatuur en belanden ze in een diepe slaap. Dit alles gebeurd in slechts een fractie van een seconde waarmee wordt uitgesloten dat ze er iets van zouden voelen.

De Black Soldier Vliegen hebben van nature slechts een korte leefcyclus. De cyclus bedraagt in totaal zes weken. De larven die wij oogsten zijn op dat moment twee weken oud. Hierna zouden zij overgaan in een pre-pop fase, waarin zij zich omvormen naar pop. De cyclus eindigt als zij een volwassen vlieg zijn. Deze laatste fase staat in het teken van paren en eitjes leggen. Kort hierna sterven zij op een natuurlijke manier. De larven die gebruikt worden voor de productie van insecteneiwit, zullen slechts een gedeelte van de cyclus afleggen en twee weken leven.

De Black Soldier Vliegen hebben van nature slechts een korte leefcyclus. De cyclus bedraagt in totaal zes weken. De larven die wij oogsten zijn op dat moment twee weken oud. Hierna zouden zij overgaan in een pre-pop fase, waarin zij zich omvormen naar pop. De cyclus eindigt als zij een volwassen vlieg zijn. Deze laatste fase staat in het teken van paren en eitjes leggen. Kort hierna sterven zij op een natuurlijke manier.

De larven die gebruikt worden voor de productie van insecteneiwit, zullen slechts een gedeelte van de cyclus afleggen en twee weken leven. Omdat zij koudbloedig zijn, zullen zij na onderdompeling in koud water in een slaapfase belanden. Hierna voltooit de productie zich in een fractie van een seconde.

Gezondheid & allergieën

100%. Al onze producten zijn ontwikkeld volgens Europese richtlijnen, gecontroleerd door de FEDIAF. Daarnaast komen onze insecten van een nauwe partner met veel ervaring op het gebied van het kweken van insecten. Je kunt je hond dan ook me een gerust hart laten genieten van Teds.

Insecten zijn een duurzame en complete voedingsbron voor alle levende wezens. Zó compleet dat wij geloven dat onze brokken met insecteneiwit de dierenvoeding van de toekomst is. Door de aanwezigheid van mineralen, essentiële aminozuren, gezonde lipiden en natuurlijk hoogwaardig eiwit, zijn insecten een van de meest complete voedingsbronnen voor je hond. En dat allemaal verpakt in een smakelijke brok!

Heb jij een hond ooit een koe zien vangen? Waarschijnlijk wel een insect. Van nature is het eigenlijk veel logischer om insecten te eten dan koe, zalm of biologische kangoeroe. Daarnaast volgen wij alle Europese regelgevingen en werken we samen met een team van ontwikkelaars en nutritionisten met de allerbeste kennis.

In hondenvoeding moet een verplicht aantal aminozuren zitten (de bouwstoffen van eiwitten) om honden te voorzien van een gebalanceerd en voedingsrijk dieet. Uit wetenschappelijk onderzoek komt voort dat insecten meer van deze aminozuren bevatten dan de meeste andere dierlijke eiwitbronnen. Om hieruit te concluderen dat insecteneiwit beter is, is misschien te kort door de bocht. Maar ze doen zeker niet onder voor vlees!

Ja, Teds is hypoallergeen. Allergieën worden verzoorzaakt door bepaalde stoffen (vaak eiwitten) waar honder gevoelig voor zijn. Dit komt steeds vaker voor omdat honden sinds jaar en dag dezelfde voedingsstoffen toegediend krijgen. Insecten zijn een nieuwe eiwitbron en er zijn voor zover we weten nog geen gevallen bekend van honden die gevoelig zijn voor insecteneiwit. In tegenstelling tot ander hypoallergeen voer waar eiwitten opgeknipt (gehydroliseerd) worden, zijn de insecten in Teds van nature al hypoallergeen.

De wetenschap laat zien dat insecteneiwit een goede ondersteuning biedt voor de werking van de darmen. Insecteneiwit is een kort eiwit en daarom makkelijker te verteren. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het eten van insecten een hoge ontstekingsremmende werking hebben voor honden, die veel kwalen tegen gaan.

Jeuk, of andere ongemakken, kunnen verschillende oorzaken hebben. Het dus altijd lastig om te zeggen wat de oorzaak is. Vraag altijd eerst een dierenarts voor advies. Wel komt uit onderzoek vooort dat insecten een ontstekingsremmende werking hebben die ontgemakken kunnen verzachten of soms zelfs verhelpen, in tegenstelling tot menig andere dierlijke eiwitbron.

Verzending & betaling

Momenteel leveren we met Teds in Nederland en België. Hier hopen we snel meer landen aan toe te voegen.

We doen ons best om jouw bestelling zo snel mogelijk bij jou te krijgen. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld? Dan verzenden wij je pakket nog dezelfde dag. In bijna alle gevallen heb je jouw bestelling de volgende dag al in huis. In België kan dat 1 dag later zijn.

Je kunt betalen met iDeal, Creditcard of Bancontact.