klantenservice

Omdat we van nature eigenlijk alles
zelf willen uitzoeken. 

Over Teds duurzaam hondenvoer

Wat is teds?
Onze missie is om duurzame verandering voor elk baasje makkelijk te maken. Dit doen middels onze ‘insect-based dog food’. Naast het feit dat Teds hondenvoer op basis van insecten supergezond is voor je hond, van nature hypoallergeen is, is onze brok ook nog eens super duurzaam omdat de kweek van insecten een minimale CO2 uitstoot gegenereerd.
Waarom is Teds gestart met hondenvoeding?

Onze oprichters zijn al jaren samen aan het ondernemen binnen de duurzame voeding voor mensen. Ze zagen veel overeenkomsten in de uitdaging binnen menselijke voeding als bij dierenvoeding. Op het gebied van gezondheid, maar voornamelijk op duurzaamheidsvlak. Waar er in de voeding voor mensen veel initiatieven op dit gebied zijn, zagen ze in de dierenvoeding sector nog weinig gebeuren. Om die reden hebben ze de koe bij de horens gevat en zijn ze Teds gestart om te laten zien dat het anders kan. En moet.

Waarom verkoopt Teds hondenvoer op basis van insecten?

Insecten zijn in onze ogen ondergewaardeerd. Ze zitten boordevol nutriënten voor jouw hond, zijn van nature hypoallergeen en honden vinden de vlezige smaak ook nog eens enorm lekker. Daarnaast zijn insecten super duurzaam te kweken. Er is geen plant of dier wat beter scoort op al deze facetten, dus voor ons was de keuze snel gemaakt.

Jouw hond & Teds

Kan ik zo maar overstappen van mijn huidige voer naar Teds?

Overstappen op Teds gaat heel soepel mits je de juiste stappen doorloopt. Er zijn verschillende manieren om over te stappen op een nieuwe brok. Deze manieren verschillen als je kijkt naar de brok die je nu voert en de brok waar je naar overstapt.

Cold-turkey, van de één op de andere dag direct overstappen, nodig als je overstapt van geëxtrudeerde naar geperste brokken of andersom.

Wij adviseren om jouw hond in één keer over te zetten op onze voeding als je van geperste naar krokante brok gaat of andersom. Het is hierbij belangrijk dat je de twee niet met elkaar gaat mengen. Het kan voorkomen dat de ontlasting door de wisseling iets anders is dan normaal, dit is niet ernstig. Geef jouw hond de tijd om even te wennen.

Volgens het volgende overstapschema als je van geperst naar geperst of krokant naar krokant gaat. Zorg er dus voor dat je nog voldoende van het oude voer in huis hebt om een soepele overstap te realiseren.

Stap 1: 25% van Teds en 75% van het oude hondenvoer. De hond kan hier gedurende twee dagen aan wennen. Daarna kun je het oude hondenvoer verder langzaam afbouwen.

Stap 2: 50% van Teds en 50% van het oude hondenvoer. Het is belangrijk dat je de hond ook hier weer twee of drie dagen aan laat wennen.

Stap 3: 75% van Teds en 25% van het oude hondenvoer. De hond is nu bijna helemaal over op het hondenvoer van Teds. Doe dit gedurende 2 dagen.

Stap 4: 100% Teds 0% van het oude hondenvoer. Nu is je hond volledig over op Teds hondenvoer.

Let op: wanneer je overstapt van een geëxtrudeerde (krokante) brok naar geperste brok of andersom, raden wij het af om over te stappen middels het overstapschema.

Verander je eigen gedrag niet bij het voeren van je hond. Dit kan er voor zorgen dat je hond ook zijn eigen gedrag veranderd. Mocht je problemen ervaren, neem dan contact met ons op. 

 

Vind mijn hond Teds wel lekker?

95% van de honden uit ons testpanel koos voor Teds. Dit was het resultaat van een test die over meerdere dagen is uitgevoerd met een tiental honden. Het zal ons dan ook verbazen als jouw hond het dus niet lekker zal vinden!

Voor welke typen honden of rassen is Teds geschikt?

Teds hondenvoeding is een All-Breed hondenbrok doe is samengesteld met ervaren ontwikkelaars en nutritionisten. Dat wil zeggen dat de brok geschik is voor alle type honden en rassen. Bij de samenstelling hebben we gekeken naar een perfecte balans in nutriënten in lijn met de FEDIAF richtlijnen voor een gebalanceerde voeding. Op iedere zak is ook een voedingstabel aanwezig die je makkelijk inzicht geeft in hoeveel gram Teds brokken jij je hond per dag moet geven.

Hoeveel moet ik voeren?

Het aantal calorieën die je hond elke dag nodig heeft, hangt af van een paar dingen. De voornaamste zijn gewicht en leeftijd.

Hoe bewaar ik Teds?

Teds bewaar je bij voorkeur in de zak waarin je het koopt. Deze is namelijk ontwikkeld om het voer lang smakelijk en voedzaam te houden.

goed voor de planeet, geweldig voor je hond

Waarom is insecteneiwit duurzamer dan vleeseiwit?

Voor de productie van insecteneiwit is significant minder energie, water en oppervlakte nodig dan voor de vlees- en visproductie. Dit maakt de productie van insecteneiwit een stuk zuiniger en duurzamer. Daarbij worden onze insecten gevoerd met reststromen vanuit de voedingsmiddelenindustrie, wat anders in de prullenbak zou belanden. Dit maakt het productieproces van ons insecteneiwit circulair. Wij geloven dan ook dat wij hierdoor een proteïnebron hebben gevonden met een minimale voetafdruk.

Hoe groot is de impact op het klimaat van Teds vs. vlees?

Groot. De productie van insecten gaat dusdanig efficiënt dat er in vergelijking met kippenvlees wel 85% minder CO2 wordt uitgestoten, 95% minder water wordt gebruikt en 85% minder land nodig is voor 1KG eiwitten. En dan te bedenken dat koeien nog minder duurzaam zijn.

Hoe worden de insecten gekweekt? Gebeurd dit diervriendelijk?

Onze insecten worden enorm goed verzorgd. Ze leven onder de meest gunstige en natuurlijke omstandigheden. De Black Soldier Vlieg larven leven vrij van enig ongemak en kunnen in alle rust hun natuurlijke gedrag vertonen. Onze speciaal ontwikkelde, zelf geproduceerde leefruimtes bevatten een modern voedingssyteem waardoor ze altijd voldoende eten tot hun beschikking hebben. De natuur wordt nagebootst door een zo realistisch mogelijk tropische temperatuur, licht en luchtvochtigheid. Door deze perfecte leefomstandigheden produceren de vliegen veel eitjes van hoge kwaliteit. Deze eitjes komen uit na gemiddeld vier dagen, waarna de larven met biologisch groenteafval worden gevoed. Het grootste gedeelte van de larven wordt vervolgens geoogst, waarbij een klein gedeelte van de larven verder kan groeien om uiteindelijk als vlieg weer eitjes te produceren.

Welk type insect gebruiken jullie en waarom?

Teds gebruik de Black Soldier Fly (BSF) in zijn producten, specifiek de larven van deze vlieg. De BSF is een super efficiënt insect bij het omzetten van reststromen naar voedingsrijke proteïnes en vetten. Daarnaast groeien de larven in twee weken tijd tot maximale grootte en zitten dan boordevol goede voedingsstoffen. Deze hebben een echte vlezige smaak waar jouw hond al van begint te watertanden!

Gezondheid & allergieën

Is het veilig als mijn hond voeding met insecten eten?

100%. Al onze producten zijn ontwikkeld volgens Europese richtlijnen, gecontroleerd door de FEDIAF. Daarnaast komen onze insecten van een nauwe partner met veel ervaring op het gebied van het kweken van insecten. Je kunt je hond dan ook me een gerust hart laten genieten van Teds.

Moet mijn hond geen vlees eten?

Insecten zijn een duurzame en complete voedingsbron voor alle levende wezens. Zó compleet dat wij geloven dat onze brokken met insecteneiwit de dierenvoeding van de toekomst is. Door de aanwezigheid van mineralen, essentiële aminozuren, gezonde lipiden en natuurlijk hoogwaardig eiwit, zijn insecten een van de meest complete voedingsbronnen voor je hond. En dat allemaal verpakt in een smakelijke brok!

Honden eten van nature toch geen insecten?

Heb jij een hond ooit een koe zien vangen? Waarschijnlijk wel een insect. Van nature is het eigenlijk veel logischer om insecten te eten dan koe, zalm of biologische kangoeroe. Daarnaast volgen wij alle Europese regelgevingen en werken we samen met een team van ontwikkelaars en nutritionisten met de allerbeste kennis.

Is insecteneiwit kwalitatief/nutritioneel beter dan vlees?

In hondenvoeding moet een verplicht aantal aminozuren zitten (de bouwstoffen van eiwitten) om honden te voorzien van een gebalanceerd en voedingsrijk dieet. Uit wetenschappelijk onderzoek komt voort dat insecten meer van deze aminozuren bevatten dan de meeste andere dierlijke eiwitbronnen. Om hieruit te concluderen dat insecteneiwit beter is, is misschien te kort door de bocht. Maar ze doen zeker niet onder voor vlees!

Mijn hond heeft last van allergieën, is Teds wel hypoallergeen?

Ja, Teds is hypoallergeen. Allergieën worden verzoorzaakt door bepaalde stoffen (vaak eiwitten) waar honder gevoelig voor zijn. Dit komt steeds vaker voor omdat honden sinds jaar en dag dezelfde voedingsstoffen toegediend krijgen. Insecten zijn een nieuwe eiwitbron en er zijn voor zover we weten nog geen gevallen bekend van honden die gevoelig zijn voor insecteneiwit. In tegenstelling tot ander hypoallergeen voer waar eiwitten opgeknipt (gehydroliseerd) worden, zijn de insecten in Teds van nature al hypoallergeen.

Mijn hond heeft snel last van zijn darmen, is Teds dan goed voor mijn hond?

De wetenschap laat zien dat insecteneiwit een goede ondersteuning biedt voor de werking van de darmen. Insecteneiwit is een kort eiwit en daarom makkelijker te verteren. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat het eten van insecten een hoge ontstekingsremmende werking hebben voor honden, die veel kwalen tegen gaan.

Mijn hond heeft last van jeuk of andere lichamelijke ongemakken. Is Teds een goed product om dit te verhelpen?

Jeuk, of andere ongemakken, kunnen verschillende oorzaken hebben. Het dus altijd lastig om te zeggen wat de oorzaak is. Vraag altijd eerst een dierenarts voor advies. Wel komt uit onderzoek voort dat insecten een ontstekingsremmende werking hebben die ongemakken kunnen verzachten of soms zelfs verhelpen, in tegenstelling tot menig andere dierlijke eiwitbron.

alles over bestellen op onze website

In welke landen bezorgen jullie?

Momenteel bezorgen wij in Nederland en België. We versturen onze producten met CO2 neutraal PostNL. Voor meer informatie over duurzaam bezorgen door PostNL, klik hier.

Hoe lang duurt het voordat mijn bestelling wordt geleverd?

We doen ons best om jouw bestelling zo snel mogelijk bij jou te krijgen. Op werkdagen voor 14:00 uur besteld? Dan verzenden wij je pakket nog dezelfde dag. In bijna alle gevallen heb je jouw bestelling de volgende dag al in huis. In België kan dat 1 dag later zijn. 

Je ontvangt van ons een track&trace link waar je de bestelling kunt volgen. 

Betalen

Je kunt eenvoudig met de meest gebruikelijke betalingsmethodes betalen. Achteraf betalen kan lopen via een derde partij. 

Snuffel je nog steeds naar antwoorden?
Bekijk de blog pagina voor meer informatie
en onderzoeken over duurzaam hondenvoer.
Is dat het niet? Dan naar contactpagina.