Hondenvoer van neus tot staart.

Hondenvoer

Noem je het hondenbrokken, hondenvoer, hondenvoeding, brokken ons maakt het niet uit. Alles wat je wilt weten vind je hier. Als hondenvoermerk willen we je graag informeren over de verschillende soorten brokken en de voordelen hiervan in algemene zin. Hondenvoer is door de jaren heen sterk veranderd, en het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de verschillende opties die er vandaag de dag beschikbaar zijn. Ook de verschillende soorten eiwitbronnen spelen heden ten dagen een grote rol.

Er zijn over het algemeen twee soorten hondenvoer: droog voer en nat voer. Droog voer, ook wel hondenbrokken genoemd, is het meest populaire type brokken. Het is makkelijk te bewaren, heeft een lange houdbaarheid en is gemakkelijk te voeren. Droogvoer helpt om de vochtbalans in het lichaam op peil te houden en zorgt voor een gebalanceerd dieet van jouw hond.

Nat voer is verkrijgbaar in diversen vormen kuipjes, worsten en blikken en is meestal gemaakt van vlees of insecten, groenten en aanvullende voedingsstoffen. Het is rijk aan vocht en is geschikt voor honden die moeite hebben met het drinken van voldoende water. Het is ook een goede optie voor honden die moeite hebben met het kauwen van brokken.

Geschiedenis van hondenvoer

Hondenvoer zoals we het nu kennen, is ontstaan in de jaren ’60 toen de eerste hondenbrokken werden gemaakt. Voorheen werden honden gevoederd met koeken maar deze waren niet erg smakelijk en de honden aten ze vaak niet graag. Ook aten honden vaak met de pot mee. De ontwikkeling van brokken was een grote stap vooruit en maakte het voeren van honden veel eenvoudiger. In de jaren daarna werd hondenbrokken steeds geavanceerder en werd het aangeboden in verschillende soorten en smaken en nu ook eiwitbronnen.

Duurzaamheid in hondenvoer wordt steeds belangrijker. We hebben over duurzaamhondenvoer ook een losse informatie pagina geschreven.

Verschillen tussen geperst en geextrudeerd hondenvoer

 Wij willen we je graag informeren over de verschillen tussen geperst en geextrudeerd hondenvoer. Beide methoden hebben verschillende productie- en voedingskundige eigenschappen, dus het is belangrijk om te weten wat je jouw hond geeft.

Geperst hondenvoer

Geperst hondenvoer wordt gemaakt door de ingrediënten te mengen en samen te persen. Hierdoor blijven de voedingsstoffen behouden en wordt het voer steviger en makkelijker verteerbaar. Het is vaak verkrijgbaar in de vorm van blokjes en is ideaal voor honden die niet graag nat voer eten. Het nadeel van geperste brokken kan zijn dat het iets sneller droogt en aan smaak verliest. Bovendien kost het productieproces meer energie en is het duurder in productie dan geextrudeerd hondenvoer.

Geextrudeerd hondenvoer

Geextrudeerd hondenvoer daarentegen, wordt gemaakt door de ingrediënten samen te mengen en door middel van hoge druk en temperatuur te extruderen. Hierdoor krijgt het voer een langere houdbaarheid en smaakt het lekkerder voor honden. Het is ook gemakkelijker te produceren en goedkoper dan geperst hondenvoer. Echter, het productieproces veroorzaakt hoge temperaturen waardoor sommige voedingsstoffen verloren gaan. Bovendien is geextrudeerd voer vaak minder stevig dan geperst hondenvoer en is het niet zo geschikt voor honden die moeite hebben met het kauwen van voer.

Als we kijken naar voedingswaarde zijn beide soorten brokken vergelijkbaar, aangezien de meeste voedingstoffen in beide soorten voer aanwezig zijn. Echter, de hoeveelheid en kwaliteit van deze voedingsstoffen kan variëren afhankelijk van de productiemethode en de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten.

Kortom, geperst en geextrudeerd hondenvoer hebben beide voordelen en nadelen. Het is aan u als eigenaar om te beslissen welk type voer het beste bij jouw hond past. Het is altijd verstandig om bij twijfel contact met ons op te nemen.

Hypoallergeen hondenvoer

Hierbij meer informatie over hypoallergeen hondenvoer en het belang hiervan voor honden. Hypoallergeen hondenvoer is een type hondenvoer dat is ontworpen voor honden die lijden aan voedselovergevoeligheid of allergieën. (We vertellen u straks waarom iedere hond hypoallergeen zou moeten eten!) Dit soort hondenvoer bevat vaak eiwitten en koolhydraten van een enkele bron, zodat honden niet worden blootgesteld aan bepaalde stoffen die allergieën kunnen veroorzaken.

Symptomen allergie hondenvoer

Honden kunnen allergieën ontwikkelen voor een aantal verschillende dingen, waaronder bepaalde soorten eiwitten en koolhydraten. Dit kan leiden tot verschillende symptomen, waaronder jeuk, uitslag, diarree en braken. Als je vermoedt dat jouw hond een allergie heeft, is het belangrijk om over te stappen op een hypoallergene voeding van bijvoorbeeld Teds.

Hypoallergeen hondenvoer wordt speciaal gemaakt om deze allergieën te verminderen of te voorkomen. Het bevat vaak een enkel type eiwit en koolhydraat, zoals insect en aardappelen, en is vrij van bepaalde allergene stoffen zoals soja, graan en melkproducten. Dit type hondenvoer is ook laag in verzadigde vetten en bevat veel gezonde vetten, waardoor het de algehele gezondheid van jouw hond kan verbeteren.

Elke hond altijd hypoallergeen

Wij geloven dat iedere hond hypoallergeen hondenvoer zou moeten eten, ongeacht of ze last hebben van allergieën of niet. Dit is omdat hypoallergeen hondenvoer een gezonder alternatief is en de algehele gezondheid van jouw hond kan verbeteren. Bovendien is het gemakkelijker voor jouw hond om te verteren, waardoor hij zich beter zal voelen en meer energie zal hebben.

Nog even in het kort, hypoallergeen hondenvoer is een uitstekende keuze voor iedere hond maar in het bijzonder voor honden die lijden aan allergieën of voedselovergevoeligheid. Het biedt ook veel voordelen voor de algehele gezondheid van jouw hond, waardoor hij zich beter zal voelen en meer energie zal hebben.

Hondenvoer smaken

Hondenvoer gemaakt van kip smaakt voor jouw hond niet naar kip. Met dit deel willen wij je graag informeren over de verschillende soorten eiwitbronnen in hondenvoer en waarom insecten de beste keuze zijn.

Hondenbrokken bevat meestal eiwitten afkomstig van dierlijke bronnen, zoals kip, rund, zalm en varken. Hoewel deze eiwitbronnen effectief zijn, zijn ze niet altijd de meest duurzame of gezonde keuze.

Hondenvoer kip

Kip en rund zijn de meest voorkomende eiwitbronnen in hondenvoer. Kip is een populaire keuze omdat het een laag vetgehalte heeft en gemakkelijk verteerbaar is voor honden. Rund is ook een optie, omdat het hoge niveaus van eiwitten en essentiële aminozuren bevat.

Hondenvoeding met zalm

Zalm is een andere populaire eiwitbron in hondenvoer, en wordt vaak aanbevolen voor honden met voedselovergevoeligheid. Het bevat hoge niveaus van omega-3-vetzuren, die de gezondheid van de huid en het vacht verbeteren. Varken is een minder voorkomende eiwitbron, maar wordt vaak gebruikt in hondenvoer vanwege zijn hoge niveaus van eiwit en essentiële aminozuren en de lage inkoopprijs voor de producent.

Echter, deze eiwitbronnen hebben een groot aantal nadelen, waaronder hun bijdrage aan de milieuproblematiek. Hondenvoer dat afkomstig is van deze bronnen draagt bij aan de overbevissing en de vervuiling van de oceanen en dierenleed. Bovendien is de productie van dierlijke eiwitten energie- en grondstofintensief, wat leidt tot een grotere milieubelasting. Daarbij komt ook dat in meer dan 80% van het hondenvoer slachtafval wordt verwerkt dat niet geschikt is voor menselijke consumptie.

Dat is waar insecten als eiwitbron in hondenvoer een interessant alternatief bieden. Insecten zijn een duurzame bron van eiwitten, omdat ze efficiënter en met minder grondstoffen kunnen worden geproduceerd dan traditionele eiwitbronnen. Bovendien bevatten ze een hoog niveau van eiwitten en aminozuren, evenals andere voedingsstoffen zoals vezels, vitaminen en mineralen.

Kip, rund, zalm of varken in de brok

Hoewel kip, rund, zalm en varken bekende eiwitbronnen zijn in hondenvoer, zijn ze niet altijd de meest duurzame keuze. Insecten bieden een interessant alternatief, aangezien ze een efficiëntere en duurzamere bron van eiwitten zijn, evenals andere belangrijke voedingsstoffen. Als we willen bijdragen aan een duurzamere toekomst en de gezondheid van onze honden willen waarborgen, is het overwegen waard om hypoallergeen hondenvoer te kiezen met insecteneiwit als een belangrijke ingrediënt.

hondenvoer

Bovendien zijn insecteneiwitten ook hypoallergeen, wat betekent dat ze minder waarschijnlijk allergische reacties veroorzaken bij honden met voedselovergevoeligheden. Dit is belangrijk, aangezien sommige honden gevoelig zijn voor bepaalde eiwitbronnen zoals kip of rond en ongemak en zelfs ziekte kunnen ontwikkelen na het eten ervan.

Onze conclusie, hypoallergeen hondenvoer met insecteneiwit is zeer een goede keuze voor hondenbezitters die op zoek zijn naar een gezonde, duurzame en hypoallergene optie voor hun huisdier. Het biedt een unieke combinatie van voedingsstoffen en bijdraagt aan een beter milieu voor ons allemaal.

De laatste Teds blogs

drie nieuwe smaken natvoer

drie nieuwe smaken natvoer

Binnen kort verkrijgbaar! Onze gloednieuwe lijn natvoeren! We zijn blij om drie nieuwe en unieke varianten aan te kondigen, die allemaal zijn ontwikkeld op basis van uitgebreid klantonderzoek, nutritionele studies en de groeiende marktvraag. Bij Teds staat...

Lees meer
Krill hondenvoer

Krill hondenvoer

Krill hondenvoer dat is wat hij wil… 🦐 🐶 #hondenvoernerds! Krill hondenvoer van Teds is een duurzame en gezonde keuze voor honden. Het voer is verrijkt met krill, een kleine garnaalachtige schaaldier dat een rijke en duurzame bron is van omega-3,...

Lees meer
Duurzaam bezorgen met PostNL en Teds

Duurzaam bezorgen met PostNL en Teds

Impact maken doe je samen Wij van Teds zijn altijd op zoek naar manieren om onze impact op het milieu te verminderen. Daarom zijn we trots op onze samenwerking met PostNL, die ons helpt om onze verzendingen duurzamer te maken. Samen streven we naar een co2-neutrale...

Lees meer